6 september 2022
18:15

Norrby SK

Referat: IK Oden - Norrby SK

Tidig matchstart, 18:15 p g a höstmörkret och avsaknad av strålkastarbelysning på Brandthovda IP.
Vinst var såklart ett måste mot Norrby SK som ligger på nedre halvan av tabellen, dock utan risk för nedflyttning.
Så vi borde ha större motivation. Men Norrby öppnade bra med ett kompakt försvarsspel som gjorde det svårt för oss att tränga igenom.
Det var viktigt att få hål på dem tidigt och efter 17 minuter kom vår första lyckade målchans när Eddie och Karwan väggade sig igenom mittförsvaret, Karwan var stark och höll undan sin försvarare och lade sedan bollen vidare till Eddie som satte 1-0 med ett högt och välplacerat skott!
Efter detta hade vi flera lägen till ytterligare mål och till slut kom det på en fast situation. Frisparksinlägg från vänster av Jocke S som Jocke J nickade i mål i duell med målvakten - bra av domaren att godkänna detta för det var en ärlig kamp.
Kanske blev vi lite bekväma efter 2-0 för Norrby kunde reducera tätt därefter. Ganska passivt försvarsspel när vi lät spelaren driva i sidled förbi fyra försvarare och pangade in 2-1 lågt och hårt i vänstra hörnet utan chans för Linus S som var tillbaka efter avstängningen.
Men vi replikerade genom att göra 3-1 innan paus, återigen på en fast situation när Jocke S slog en briljant hörna som Eddie nickade i mål vid bortre stolpen.

1:a halvlek
12' Det blir indirekt frispark för oss när målvakten tar upp en hemåtpassning med händerna. Jocke S lägger den snett bakåt till Raul som skjuter direkt men bollen går ganska högt över ribban.
15' Jocke S passar Radvogin som slår ett inlägg mot bortre som en försvarare lyckas nicka undan precis framför Eddie, annars sannolikt mål där
17' 1-0 Oden genom Eddie (assist Karwan)
19' Jocke J bryter ett uppspel och kliver fram med majestätiska steg, avlossar ett skott som målvakten räddar
20' Inlägg av Jocke S som går till Raul och han skjuter med vänstern, bra räddning
25' 2-0 Oden genom Jocke J (assist Jocke S)
27' 2-1 Norrby nr 15 Leon Andersson
35' Raul fintar två spelare, kommer fri med målvakten som gör en bra räddning till hörna
36' 3-1 Oden genom Eddie (assist Jocke S)
38' Norrby anfaller och skjuter ett chansskott som touchar en spelare

Vi gjorde några byten i paus (och ett innan paus). Det gav extra energi till laget och vi höjde klart spelnivån i andra halvlek.
Men återigen hade vi svårt att sätta chanserna. Dock med en del otur med dubbla stolp- och ribbträffar.
Ytterligare ett byte med Rasmus P in blev succé. Bara några minuter efter sitt inhopp gör Rasmus P, återigen ett stenhårt lågt skott i vänstra hörnet utan chans för Linus.
Men sedan bröt Rasmus P trenden genom att sätta 4-1 och även passa till 5-1 målet som Oscar satte distinkt mellan benen på målvakten.
Vi kunde och borde ha gjort fler mål med tanke på alla lägen vi skapade. Men istället blev det Norrby som kunde reducera till 5-2 med ett vad som såg ut som ett misslyckat inlägg som damp ner i Linus bortre kryss!
2:a halvlek
47' Almir spelar till Karwan som sätter vidare till Jonte R på högerkanten, inlägg kommer och Eddie nickar utanför.
50' Kort hörna leder till att Jocke S slår ett inlägg som Oscar nickar i ribban och Karwan tar returen men skjuter över från mycket nära håll!
52' Gult kort på Norrbys målvakt p g a protest mot domslut
53' Almir bryter ett uppspel och skjuter ett bra skott som målvakten räddar
57' Fin sekvens när Jocke S klackar fram bollen till Eddie som kommer fri men målvakten räddar skottet
58' En märklig situation när Norrbys målvakt lägger ner bollen på marken efter att ha räddat den från att gå ut till hörna. Karwan uppfattar detta och tar bollen och gör mål. Domaren godkänner först målet men efter vilda protester från Norrby så ändrar han domslutet till hörna!
63' Bra skott av Norrby-spelare och Linus får göra sin första räddning i matchen, en bra sådan nära stolproten
66' Jocke S chippar fram bollen till Erik som skjuter rakt på målvakten i bra läge
67' Jocke S lägger en hörna som Jonte B nickar men målvakten lyckas blockera och styra bort bollen från mål
70' 4-1 Oden genom Rasmus P (assist Eddie). Distinkt avslut med vänstern utan chans för målvakten!
74' Inlägg som målvakten tappar på Raul, bollen rullar mot mål men rensas bort av försvaret
76' Almir spelar fram Rasmus P till ett friläge som målvakten räddar på ett mycket bra sätt
77' Hörna av Oden avslutas med att Jonte B prickar stolpen med en liggande bicykleta!
78' 5-1 Oden genom Oscar (assist Rasmus P). Här nickar Rasmus fram bollen till Oscar som trycker in den i mål, skönt för Oscar att få göra mål efter lång torka!
81' Gult kort på Raul för fasthållning
82' 5-2 Norrby genom nr 16 Saleh Mouradi
89' Norrby lägger en hörna som rensas men returen lyfts mot mål och nickskarvas av en spelare men här gör Linus en fin reflexräddning till ny hörna

Tre poäng utan att vi överglänste spelmässigt så vi får vara nöjda.
Norrby bjöd upp til dans och kämpade på efter bästa förmåga. Gav aldrig upp och fick ny energi av målen som de gjorde.
Till matchens lirare utser jag Oscar efter en ny klockren försvarsinsats, kryddat med målet förstås!